Ugnen – bästa matlagningsverktyget

Jag är en sådan där människa som älskar att laga mat. Problemet är bara att jag aldrig blir riktigt nöjd med det jag gör, utan jag får alltid för mig att det jag lagar kan smaka godare om jag bara gjort något annorlunda. Jag tror aldrig att jag någonsin har provat en maträtt som har varit perfekt ner i minsta detalj, men så behöver det inte nödvändigtvis vara. Det kan vara väldigt gott utan att vara helt perfekt också, och i ärlighetens namn har jag nog slutat försöka uppnå det perfekta eftersom att det helt enkelt inte går.

Det gäller dock att göra maten så bra som det bara är möjligt, och för att göra det så måste man ha de rätta verktygen. En bra och vass kniv är närmast självklart, men sedan är det lite upp till dig själv hur du väljer. Själva tillredningen av maten är ett nyckelmoment, och jag vet att det är flera som tar till stekpannan eller grillen när de ska laga maten. Jag använder stekpanna och grill väldigt, väldigt sällan och den enkla anledningen till det är att det förstör maten.

Jag rekommenderar er istället att lägga mer kraft och energi på att använda ugnen. Med ugnen så förstör du inte köttet, utan låter det tillagas på ett skonsamt och bra sätt. Det gäller då att hålla koll på temperaturen för att få köttet så bra som man vill ha det, och det är inte heller speciellt svårt att använda. Testa helt enkelt på att ge ditt kött en bra och fin yta med hjälp av grillen eller stekpannan, och låt resten av tillagningen ske i ugnen. Då blir köttet saftigt och gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *