Enklare renoveringar

Det finns ingenting som jag uppskattar så mycket som enkla renoveringar. Renoveringar som helt enkelt innebär lite tid nerlagd där materialet inte kostar speciellt mycket och resultatet samtidigt blir väldigt avgörande. Det finns vissa delar i hemmet som verkligen kan dra nytta av dessa enkla renoveringar och jag tänkte ta upp de två områden som jag brukar se till att förändra så fort det finns möjlighet och behov.

Väggarna

Väggarna är en stor del av huset och hemmet, en plats som täcker stora ytor och som syns men inte märks så ofta. Det för en relativt anonym tillvaro, men när de väl förändras så får man också till en stor förändring, en förändring som man inte tidigare insett varit möjlig. Efter ett tag så kommer väggarna att återigen gå in i anonymiteten, men då är det bara att prova på att göra något nytt. Genom att man målar eller tapetserar hemmets olika väggar så ger man det också en makeover som kommer att märkas, även om känslan kommer att släppa efter ett tag.

Golvet

Trägolv, laminatgolv, plastgolv… Vad ska man egentligen välja? Ja, det är verkligen helt upp till var och en att avgöra och mycket handlar ju såklart om stil. Men det finns vissa egenskaper i respektive material. Trägolv är robusta och oföränderliga men håller extremt länge, medan exempelvis laminatgolv och plastgolv kan se ut lite hur som helst, men behöver renoveras betydligt oftare. Är man ute efter snabba och lätta förändringar så är det definitivt ett laminatgolv som gäller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *