Dags för en ny cykel

När jag flyttade hemifrån köpte jag en begagnad cykel för att jag skulle ha något att ta mig runt med. Den har varit väl använd och jag gillar den, men den är från typ 80-talet eller något och nu har jag bestämt mig för att den ska få gå in pension. Den är ganska trögcyklad om man jämför med moderna cyklar och den börjar kräva fler och fler reparationer, så det är helt enkelt dags att köpa en ny. Det känns lite vemodigt eftersom den har hängt med mig ett tag nu och troget tjänat mig i allt från vingliga nattfärder hem från krogen till snabba vändor till affären i ösregn när man bara måste ha en chokladkaka för att säkra sin fortsatta överlevnad.

Vilken cykel ska man välja?
Jag är långt ifrån någon cykelexpert och med dagens alla olika cykelmodeller så vet jag inte riktigt vad jag ska välja. Jag har kollat på Sportsons cyklar och det finns ju både standardcyklar som är mer åt det hållet som jag har nu, och till exempel mountainbike som är en mer sportig cykel. Nu använder jag inte min cykel till att sporta och jag tror inte att jag skulle göra det även om jag hade en sportigare cykel, men jag tänker att det kanske ändå är roligare att ha en mountainbike? Eller så är det mer opraktiskt? Ja, som ni hör så har jag svårt att bestämma mig. Kom gärna med input!

Tillbehören
Sedan är det ju tillbehören som man ska ha också. Min nuvarande cykel har väl inte världens mest pålitliga lås men är inte heller en cykel som är så attraktiv att stjäla skulle jag tro. Någon speciellt bra lampa har den inte heller. Så lite bättre belysning vore inte helt fel. Finns ju en hel djungel där också, men jag gissar att det mesta är bättre än den belysning jag har nu i alla fall. Här kan man se lite vad som finns.

Och ett bättre lås behöver jag som sagt om jag ska ha en sprillans ny cykel. Sedan är det ju det där med hjälm som jag har lite motstridiga känslor om. Jag använder det inte i nuläget men förstår ju helt klart varför man ska göra det. Det är ju för sin egen skull. Så om jag nu ska köpa en ny cykel så kanske jag ska passa på att köpa en hjälm också. Det lär ju finnas snyggare hjälmar nu än det fanns när jag köpte min nuvarande cykel i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *