Bandyfamiljen växer

Det är inte enbart Somalia som tagit steget in på den internationella bandyscenen. Det är också så att en stormakt i världen, Kina, nu har stora ambitioner för den klassiska svenska sporten. Alldeles nyligen så skapade Kina sitt alldeles första bandylandslag, där merparten av spelarna är gamla ishockeyspelare som ska lyfta sporten i landet i öst. Sverige har också haft influenser i skapandet av detta landslag, det är nämligen så att målen som de använder är byggda efter svenska ritningar, och dessutom är en svensk förbundskapten, nämligen Hasse Johansson från Edsbyn. Läs mer här.

Kina kommer nu för första gången att delta VM, och går direkt in i B-gruppen, där också Somalia spelar sina matcher. Det skulle ju faktiskt vara en fröjd för ögat att se Kina möta Somalia i bandy, och inte enbart för att det skulle vara roliga utan och för att bevittna två nyfödda bandynationer ta sina första stapplande steg mot drömmarna om ett världsmästerskap i A-gruppen.

Vi vet alla att de har en lång utveckling framför sig innan de når de nivåerna, men man ska respektera alla inom idrotten och bandyn. Ett bandyintresse ska premieras och uppmuntras, och det faktum att en av världens största nationer nu gör ett försök inom idrotten måste ses som en framgång. Det betyder att sporten kan komma att växa ytterligare, och vem vet, vi är kanske inte så väldigt många år ifrån att bandyn blivit en fullskalig internationell sport som till slut kanske till och med kommer med på OS-programmet. Det hade varit en dröm för en människa som mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *