Årets bandysäsong är igång!

Bandysäsongen är igång igen och det ser redan riktigt spännande ut. Fjolårsmästarna Västerås ser givetvis starka ut, men än så länge ser det jämnt ut. Frågan är dock om något lag verkligen kan hota Sandviken och Västerås, eller om vi får se en repris på de senaste två årens finaler. Själv tycker jag det är lite tråkigt om ett lag dominerar alltför mycket och vinner år ut och år in – lite omväxling förnöjer. Att IFK Uppsala vann 11 titlar från 1907 till 1920, eller Boltic som vann sju år i rad 1979 – 1985, eller Edsbyn fem år i rad 2004 – 2008 var ju roligt för dem. Men för bandyälskare blev det lite väl förutsägbart. Jag har inget favoritlag som jag håller på i vått och torrt, utan är någon som helt enkelt vill se bra bandy. Det är ju alltid mer spännande när det är jämnt!

Bandy = vinter
Att bandyn dragit igång markerar i min bok att vintern definitivt är i antågande. Rent väderleksmässigt så stämmer det inte alltid, utan vissa år så envisas hösten med att hålla sig kvar. Den globala uppvärmningen är definitivt det största hotet mot bandyn! Ja ja, jag överdriver lite. Faktum är ju att bandypubliken ökar (http://www.bandypuls.se/bandy/elitserien/bandyn-har-vant-publiktrenden). Skillnaden i publiksnitt mellan de olika lagen är dock oroväckande stor. Klassiska lag som Villa/Lidköping, Västerås, Sandviken och Bollnäs har ett bra publiksnitt, liksom Hammarby, medan andra lag har det svårare (inklusive Sirius, som väl också måste sägas vara en svensk bandyklassiker). Det är ytterligare en anledning till att jag vill se en jämnare serie där det är svårare att på förhand förutsäga vilka som kommer att mötas i finalen.

Vintermys
keddy braskaminFörutom att bandysäsongen äntligen är i full gång så har jag andra anledningar att vara glad. Inte minst då att jag skaffat mig en braskamin. Det är någonting som jag länge funderat på och nu har jag äntligen gjort slag i saken. Nu har jag alltså en riktig braskamin, en Keddy-kamin och jag är INTE besviken! En braskamin är helt oslagbart och jag rekommenderar alla som har möjlighet att skaffa en. En braskamin är inte helt billig att köpa men jag lovar, ni kommer inte att bli besvikna. En kamin är en investering i livskvalitet.

Jag ser redan fram mot annandagsbandyn, klassikern Edsbyn – Bollnäs på TV, med ryggen mot braskaminen. Det kommer att bli perfekt, det känner jag redan nu. På sätt och vis hoppas jag på en riktigt kall och snöig vinter så att jag kan njuta fullt ut av min nya braskamin. Men inte så pass kallt och snöigt att det blir problem att genomföra bandymatcher utomhus. Någon måtta får det vara. Bandyn går definitivt före det mesta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *